Alla inlägg den 4 maj 2014

Av Lee - 4 maj 2014 14:24

Vi har varit hos min älskade farmor idag jag å Pyret.
Det blev en spontan resa dit & vi åkte tåg. Pyret har jätte svårt med dessa spontana utflykter men det gick bra till slut.. Hela tågresan som tar 20 minuter ca så satt han å hörde varenda ljud från tåget å satt på helspänd hela resan för tåget kunde faktiskt spåra ur!!. Men han var super duktig!! Å var mycket nöjd när vi klev av tåget!
Det är inte så enkelt att förklara tvångstankar men ni som förstår vet vilket projekt han gick igenom å visste samtidigt att det kommer en hemresa oxå..

När vi kommer till Korttids så sitter Farmor & 3 st andra Damer & spelar Memory.
Farmor blir såå lycklig när vi kommer & stolt som en "Tupp" lilla gumman!

Dom har suttit & spelat en stund berättar personalen & dom va på väg att avsluta ett "parti". Men när vi kommer så lägger Pyret av ett glädje tjut över spelet samtidigt som han tycker att det är en aningen märkligt att dom spelar ett spel som han brukar spela på sitt fritids!

Jag förklarar lite snabbt att det inte spelar någon roll hur gammal man är för att spela Memory
Men jag förstår givetvis hans förundrande tankar ha ha ha! Dessutom att det är 4 söta dementa damer som sitter å spelar & ingen av dom har direkt någon koll på läget..

Alltid när vi kommer så tycker alla att det är så mysigt å Farmor får slåss lite för Pyrets Uppmärksamhet vaje gång. Men han är en klok liten kille å förklarar 100 gånger för dom andra att det faktiskt är hans "gammelfarmor" som vi hälsar på! Lika Vänligt men bestämt alla 100 gångerna! Ha ha ha Han är van från mitt jobb, tack å lov! Ha ha ha!

Men iallafall så börjar dom en ny omgång å Pyret sopar mattan med dom alla i detta spel & får applåder å hejjar rop från damerna & extra från Farmor som är ännu stoltare över ett sånt klokt Barnbarnsbarn med "super minne" Ha ha ha Sötaste farmor!

Pyret hade ett grymt tålamod med dom alla 4 måste jag säga! Han höll ordning på vems tur det var å hur många gånger dom fick vända korten mm. Jösses! Ha ha! Men det var SÅ MYSIGT!!

Känns så fantastiskt & åka dit å vara med henne en stund men lika sorgligt att åka från henne! Nästa gång vi åker så ska vi välja en vacker, varm & solig dag så vi kan "gå" till Centrum å shoppa lite & äta mjukglass!
Det är fachinerande med demens för Farmor "lever" över 40 år tebax i tiden med Farfar som inte varit i livet på 40 år men kommer alltid ihåg oss när vi kommer! (Eller när jag ringer) Stenkoll på att det är jag å Pyret..

Älskade lilla underbara fantastiska Farmor!





Presentation


Hej på er å Varmt välkommna till Familjen Kaos! En smått gaaalen liten familj med full fart framåt ;)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Fråga ni så svarar jag :)


Ovido - Quiz & Flashcards