Direktlänk till inlägg 5 juli 2015

Borde heta MassorAvMöjligheterMenAndraLösningar! NPF

Av Lee - 5 juli 2015 08:57

En "liten" påminnelse bara:

Jag har en önskan om att alla borde få känna hur det är i hövvet & i kroppen när man har Tourette & Adhd!! Vilka smärtor det innebär i kroppen & hur tankarna bara smäller i hövvet så man mår illa!! Samtidigt så ska man försöka höra & komma ihåg vad andra säger! Hur omöjligt det är att sortera allt & hur mycket hjälp man behöver för att kunna klara av en timme, en dag!! Alla blåmärken man får av Ticsen & muskel smärtor!! Alla bestående skador Ticsen tillfogar kroppen mm..

Att fastna i en tanke & den är omöjlig att tänka klart i smällarna med Adhd tankarna!
Alla tvångsmässiga saker som bara måste göras & tänkas i ett FlippFloppKnas av omvärlden som tycker att "Va faan, det är väl bara att göra? Du som är så stor, du borde väl klara av detta eller fråga själv? Men herre gud, har du glömt smöret framme igen?!"
När man te.x glömmer/tappar bort nyklarn eller inte stänger kylen för att man inte kommer ihåg att ta med dom eller göra det för att man tappar bort sig, tankarna är så jävla långt före en själv eller för att man blir "störd" av något.. Man hinner lixåm inte med! Man glömmer bort ibland, inte av ondo eller för att jävlas!! Det är knas bara!
Man gör INTE saker för att jävlas! Man vill inget hellre vara till lags, vara den "duktiga" vara som sina kompisar mm. Man vill kunna vara tyst! Sitta stilla! Man vill så väl! Man kämpar för att försöka komma ihåg! Men det blir fel ibland!

Jag tycker INTE om dom som skyller på sina diagnoser! Men det finns faktiskt en orsak när det knasar & impulskontrollen bara är som bort blåst!
Det som är det viktigaste av allt är att få rätt hjälp & Massor av vägledning!! MASSOR! Hela tiden 24:7!!! Det går inte att vika en tum på rutiner!
För att lära sig & öva & öva & öva!!
Skrivna lappar över allt med påminnelser! Att han någon vid sin sida som påminner & påminner..
Att lära känna sig själv! Hur man kan försöka att stoppa upp sig själv, hur man fungerar i vissa situationer. Att lära sig att undvika fällorna mm. Kunskap!! Men oxå att omgivningen har kunskap!
Att kunna bemöta, bryta, stötta, peppa!
KUNSKAP, FÖRSTÅELSE, TÅLAMOD!

Alla har en släng av något hit eller dit. Men efter en gedigen utredning & man får en/fler diagnos/er så betyder det är det är ett stort HINDER i din vardag, ditt liv, att du faktiskt har funktionsnedsättning! Jag gillar inte det sistnämnda ordet funktionsnedsättning. Det borde heta MassorAvMöjligheterMenAndraLösningar!

Diagnoser är något du föds med! Dom försvinner inte & går inte att bota med en antibiotika kur! Du har dom hela ditt liv!

Sluta döm det som ligger inom din ram av vad som är "normalt" för dig! Ta bort dina fördomar! För om du tar en titt på dig själv (om du vågar) så upptäckter du med all säkerhet att du gör massor med saker som du själv dömer andra för att göra med diagnoser eller utan!

Jag önskar att alla som inte förstår skulle få en chans att få vara i en diagnos kropp, iallafall en dag om ni "diagnos fria" nu skulle stå ut mer än en timme?!

Ha en Underbar sommar nu men tänk en gång extra när du ser föräldrar med sina barn på Stranden mm. Döm inte andra!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lee - 10 januari 2017 15:29

16-09-30 va visst det sista inlägget på denna blogg så det är väl på tiden att det kommer ett här oxå.. Ska försöka kort sammanfatta tiden som varit.. Jag va sjukskriven med Pyr i 14 veckor för att vara med honom på heltid i skolan.. För att han skul...

Av Lee - 30 september 2016 15:58


Jahaja... Så FlippFloppKnasteKnas.. Vill tänka så mycket men min hjärna orkar inte.. Det är fan skrattretande när vissa frågar "hur kan du va så trött som inte jobbar just nu?!" Ha ha ha ha!! Kan bara skratta åt er inkompetens för jag vägrar st...

Av Lee - 24 september 2016 16:23


2005 VS 2016 Det finns så mycket jag skulle vilja spotta ur mig just nu om hur liten bit på vägen skolans värld har utvecklats i både kunskap & förståelse inom NPF Diagnoserna ADHD, Tourette & OCD! Det är chockerande & skrämmande hur...

Av Lee - 11 maj 2016 21:29


Samtal 1 kl 10:30: "A har ont i magen, han orkar inte jobba, han orkar inte gå ut på rast. Hörde nått om en ny medicin?!" Svaret från mig: Okey, jag förklarade för morgon personalen att han från idag är insatt på Intuniv igen! Samma medicin som vi n...

Av Lee - 6 april 2016 09:25


Va hemma med Pyret igår.. Lyckades stress eliminera hans lilla kropp bra.. Va på en långpromenad i vårvärmen.. Shoppade lite smått i en butik som vi diggar stenhårt & där är det ett lugn & vi kan bara vara & det är underbar personal där.. Fattad...

Presentation


Hej på er å Varmt välkommna till Familjen Kaos! En smått gaaalen liten familj med full fart framåt ;)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Fråga ni så svarar jag :)


Ovido - Quiz & Flashcards